NHL-joukkueen pelit alkavat ECL Litessä!

YK-V Esportsin ensimmäiset viralliset sarjapelit pelataan tällä viikolla, kun NHL-joukkue aloittaa kautensa huomenna.

YK-V Esports on pelannut NHL:ssä maaliskuun aikana muutamia harjoituspelejä, joissa se on kohdannut jääkiekon Ligue Magnuksessa pelaavan ranskalaisen Grenoblen organisaation e-urheilujoukkueen ja suomalaisen Old Fartsin. Vaikka harjoitusotteluissa tulikin alle neljä tappiota, haettiin harjoitusotteluissa ensisijaisesti kovia vastustajia.

ECL:n yhdeksännen kauden YK-V Esportsin nykyinen kokoonpano pelasi sarjaporrasta alempana ECL Neossa Seinäjoki Nomsin nimellä, jossa se pääsi aina finaalien porteille saakka. Nyt sarjaporrasta korkeammalla ECL Litessä vastustajat ovat jälleen pykälää kovempia.

Tavoitteena on kuitenkin lunastaa paikka pudotuspeleissä.

– Jos pystymme suorittamaan omalla tasollamme, pitäisi pudotuspelipaikka olla plakkarissa. Se on tavoitteemme, joukkueen kapteeni Jaakko Salmivaara linjaa.

YK-V Esports pelaa Liten neloslohkossa yhdessä 15 muun joukkueen kanssa. Salmivaara uskoo, että menestystä voidaan odottaa heti ensimmäisistä otteluista lähtien.

– Kauden valmistelevat harjoituspelit otettiin 4-0 takkiin. Harjoituspelien alisuorittamisen jälkeen olemme tehneet pari pelillistä muutosta, ja viime viikon treenipelien perusteella voidaan kauden alkuun lähteä luottavaisin mielin, Salmivaara kertoo.

Runkosarjan pelipäivät sovitaan erikseen ja niistä ilmoitetaan joukkueen eri kanavissa aina, kun tieto niistä saadaan. Joukkueen kaikki ottelut näytetään seuran Twitch-sivuilla.

Kauden ensimmäinen peli pelataan huomenna (Ti 7.4.2020) kello 21.00 monikansallista Team Europea vastaan.

ECL Lite 4. lohko:

YK-V Esports
Sjukstugan
5th Line Heroes
Olympia
Diktatuuri
Mustachios
Genesis
Nova
Sack Brothers
Origins
Fysical
TeamEurope
Horror Hockey
Fat Burritos
Angry Cats
Skellefteå AIK

Pudotuspeleihin pääsee kunkin neljän 16 joukkueen lohkon kahdeksan parasta joukkuetta.